Sistemul bancar din Romania nu-i incurajeaza pe romani sa-si depu­na banii la banca, in conditiile in care un deponent nu castiga nici macar 1% pe an la depozitele in lei, a spus Eduard Dinu, profesor universitar de Gestiunea Afacerilor la ASE.„Economisirea nu este incurajata in Romania sub nicio forma. Banii tinuti la banca isi pierd din valoare. Nu ai de ce sa tii bani la banca. Nu castigi nici macar 1% pe an pentru depozitele in lei“, a spus Eduard Dinu la ZF LIVE.

Dobanda la depozitele noi ale populatiei in lei este de 5,53%, in timp ce pentru intreprinderi dobanda la depozitele noi in lei este de 4,73%, iar rata inflatiei anualizate, aprilie 2013 fata de aprilie 2012 este de 5,29%. Depozitele, indiferent ca sunt ale populatiei sau ale firmelor, sunt astfel real negative, a explicat Eduard Dinu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)