Directorul Directiei de Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Nicolae Cinteza, a declarat intr-un interviu acordat Mediafax ca o bancă romanească a depus ofertă neangajata pentru preluarea sucursalei Bank of Cypru, dar finalizarea tranzactiei este responsabilitatea autoritatilor din Cipru.

Ziarul Financiar pronunta numele Banca Trasilvania ca fiind deocamdata unicul ofertant al operatiunilor Bank of Cyprus din tara noastra, informatia nefiind confirmata nici de institutia de credit de la Cluj si nici de reprezentantii BNR, ci fiind atribuita unor surse din piata.

“Banca Transilvania si-a manifestat interesul pentru preluarea operatiunilor din Romania ale Bank of Cyprus, depunand o oferta (neangajanta) in procesul initiat peste noapte de autoritatile din Cipru pentru gasirea unui cumparator, conform unor surse de pe piata bancara. Relaţia dintre Bank of Cyprus si Banca Transilvania este foarte stransa avand in vedere ca banca cipriota detine de trei ani 9,8% din actiunile bancii din Cluj. De asemenea, banca din Cluj are o sucursala in Cipru”, scrie Ziarul Financiar.

Avand in vedere pe de o parte specificatia venita din partea lui Nicolae Cinteza ca oferta neangajata pentru preluarea Bank of Cyprus a venit din partea unei banci “romanesti” si, pe de alta parte, legatura stransa dintre cele doua institutii de credit, informatia pare credibila.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)