Suspendarea activitatii sucursalei Bank of Cyprus din Romania a fost prelungita de Banca Centrala a Ciprului cu inca doua zile, marti si miercuri, dupa trei saptamani in care activitatea a fost intrerupta pentru a gasi o solutie de transfer a depozitelor sub jurisdictie romaneasca.

“Banca Centrala a Republicii Cipru, in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus cu inca doua zile, respectiv 23 si 24 aprilie a.c. Banca Nationala a Romaniei a primit o notificare in acest sens”, se arata intr-o nota publicata pe pagina de web a bancii.

In cele doua zile mentionate, clientii pot folosi in continuare retelele de bancomate, iar pentru necesitati deposebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC din Romania.

“In conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezolutia institutiilor de credit si a altor institutii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusa in procedura de rezolutie (restructurare si reorganizare). Masurile de reorganizare ordonata a BoC sunt aplicate potrivit art.33 (alin.1) din Legea bancara din Cipru si Directivei nr.2001/24/EC a Parlamentului European si a Consiliului din 4 aprilie 2001”, se mai spune in nota publicata de banca.
Luni seara, surse bancare declarau pentru Mediafax ca Bank of Cyprus din Romania va ramane cel mai probabil inchisa si in urmatorele zile, pana la definitivarea unei solutii pentru transferul depozitelor sub jurisdictie romaneasca.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)