Banca britanica Barclays pregateste un program de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde lire sterline (2,3 miliarde euro), care include cateva mii de concedieri, cele mai multe la divizia de investment banking, au declarat surse bancare citate de Financial Times, preluat de CNBC. In prezent, Barclays are cheltuieli de circa 20 miliarde lire sterline pe an.

Cea mai mare parte a programului vizeaza reducerea operatiunilor de investment banking din Asia, precum si retragerea partiala de pe pietele de retail si commercial banking din anumite zone ale Europei, inclusiv Italia, potrivit surselor citate, informeaza CNBC. Planul presupune cateva mii de concedieri, inclusiv pana la 2.000 la divizia de investment banking, si va fi anuntat marti de directorul general Antony Jenkins, care a preluat conducerea bancii in luna august.

Jenkins incearca sa reinventeze valorile etice ale Barclays, pe langa misiunea de a revigora performantele financiare ale bancii. El a declarat ca va renunta la operatiunile de investitii in zone problematice din punct de vedere etic, precum tranzactionarea de marfuri din domeniul alimentar, si la divizia care ajuta clientii sa-si reduca la minimum taxele platite. Desi afacerea de reorganizare fiscala este una dintre cele mai profitabile ale bancii, reputatia Barclays a avut de suferit din cauza acestor servicii. Barclays a fost implicata in mai multe scandaluri in ultimii ani, fiind amendata recent cu 290 milioane lire sterline de autoritatile din SUA si Marea Britanie pentru manipularea dobanzilor pe piata interbancara.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)