Seful statului a explicat aseara la TV referitor la scandalul legat de achizitionarea unui teren cu bani de la CEC Bank ca acesta a fost achizitionat in mod cinstit si ca acuzatiile aduse i-au creat un imens prejudiciu de imagine. Traian Basescu a explicat la B1 TV cum a ajuns sa acceseze fiica sa acest credit de la CEC Bank si a tinut sa puncteze “cu certitudine spun ca niciodata nu mi-as fi permis ilegalitati in achizitionarea unui teren. Terenul este achizitionat cinstit, cu bani luati de la o banca cu banii deponentilor, deci niciun ban de la Ponta, Chitoiu sau Antonescu (doar daca au bani la CEC Bank). Creditul este la dobanda pietei din ziua in care s-a facut contractul de credit”, a declarat presedintele Basescu.

CEC-ul este singura banca care finanteaza agricultura romanesca, bancile austriece nu finanteaza agricultura

Domnia sa a explicat si cum a ajuns la CEC Bank: “CEC Bank este singura banca care finanteaza agricultura romanesca, bancile austriece nu finanteaza agricultura, marea majoritate a oamenilor care se finanteaza pentru agricultura, se finateaza de la CEC Bank.”

Presedintele a explicat ca dobanda “promovata” prin presa nu este cea efectiva, acesta ajunge la  7.1%, fiind mult peste media pietei la care se impumuta companiile din agricultura.

“Dobanda efectiva este de 7,1%, nu citim doar dobanda, luam in considerare si comisioanele, se adauga si avem dobanda anuala efectiva, este mai mult decat media cu cat se finanteaza companiile pe agricultura”

Seful statului a lamurit si chestiunea telefonului dat ministrului Chitoiu, in care l-a rugat ca Radu Ghetea sa nu fie schimbat de la conducerea CEC Bank.

“Am vorbit cu Chitoiu, nu cu Ghetea, la 40 de zile dupa acordarea creditului si l-am rugat sa nu-l schimbe”, a declarat la B1 Seful Statului.

Ghetea este un bancher recunoscut prin valoare, este seful ARB

Intrebat despre cum a ajuns sa sune pentru un bancher, presedintele a explicat: “Eu cu omul asta si cu BNR am pregatit celebrul acord de la Viena, unde s-a convenit ca in perioada de criza – 2009-2011, bancile sa nu repatrieze bani din Romania.”

Presedintele a plusat, firmand ca schimbarea  este una pur politica

“Ghetea nu m-a sunat, am aflat ca PSD si-a luat Eximbank-ul iar PNL urma sa-si ia in propie administrare CEC Bank. Le-am spus atentie cu Ghetea, nu-l schimbi cu un politruc, sa nu facem o schimbare politica.”

“Daca as fi stiut ca Ghetea nu ar fi facut nimic pentru tara asta si pentru CEC Bank, cu siguranta nu m-ar fi interesat daca il schimba sau nu”, a punctat Basescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)