Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri ca “electorata”nu mai este sustinuta nici de BNR, deorece banca centrala a facut un studiu ce rata ca romanii vor fi pagubiti prin aceasta masura. O asemenea declaratie, socanta, cum ca BNR “comploteaza” impotriva clientilor, nu face decat rau.

Clientii nemultumiti in relatiile cu bancile, acuza deja BNR ca a fost partasa unor abuzuri, iar aceasta noua acuzatie, venita de la cel mai inalt nivel, va fi folosita atat in dispute cat si in procese, avertizeaza analistii.

Basescu a tinut sa precizeze ca va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finantelor, Victor Ponta, si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, conditionand ca in document sa nu apara acciza pe combustibil si celebra “electorata” (iar acestea nu apar in scrisoare!).

“Chiar daca a avut asistenta Bancii Nationale pentru a lansa acest proiect, proiectul electoratei este unul destinat sa-i insele pe romani, ei vor plati mai mult pentru ca se lungeste perioada de rambursare a creditului si implicit costul creditului, deci, dobanzile pe care le platesc, si este o masura profund inechitabila. De altfel, spre surprinderea mea, intre timp si BNR a facut analizele pe care eu le-am facut din prima clipa, si dupa ce a fost un promotor si un aliat al Guvernului in aceasta poveste, inclusiv in discutiile cu FMI, ieri am vazut o analiza a Bancii Nationale care spune ca romanii vor fi pagubiti de un astfel de program”, a declarat presedintele intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca va semna Scrisoarea “imediat ce trece prin Guvern”, daca cele doua conditii vor fi implinite.

“Deci, cu conditia ca in scrisoare sa nu apara cresterea taxei pe combustibil, benzina si motorina, si sa nu apara celebra electorata, voi semna Scrisoarea si o voi semna imediat ce trece prin Guvern, sper sa treaca astazi, pentru ca in viziunea mea si semnarea imediata a interimatelor si aprobarea semnarii Scrisorii catre Fond, sunt semnale de oarecare stabilitate a Romaniei”, a conchis Basescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)