Banca Centrala Europeana a cerut majoritatii celor 3.700 de angajati ai sai de la Frankfurt sa efectueze luni o zi de munca la distanta, pentru ca institutia sa isi poata testa capacitatea de reactie in cazul agravarii crizei legate de epidemia de coronavirus, a declarat duminica un purtator de cuvant al institutiei financiare, transmite Reuters.

De asemenea, BCE a anulat majoritatea evenimentelor publice prevazute pentru luna viitoare. Cu toate acestea, reuniunea de politica monetara, programata pentru ziua de joi, precum si conferinta de presa de dupa reuniune vor avea loc.

“BCE a pus la punct masuri in cazul in care va fi nevoie ca o mare parte din personalul sau sa lucreze de la distanta iar ziua de 9 martie va fi un test atat pentru infrastructuri cat si pentru personal”, a declarat purtatorul de cuvant.

Ca urmare a acestei decizii, sediul de la Frankfurt al BCE va fi gol luni.

Citeste si

Banca Centrală Europeană solicită băncilor planuri de funcționare în cazul unei pandemii. Unele bănci au luat deja măsuri pentru protecția angajaților în fața coronavirusului. Mai mulți bancheri au fost deja testați pozitiv

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)