UniCredit a anunţat în luna iulie vânzarea către fondurile de investiții Fortress Investment Group și PIMCO, a unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro, la un preț mediu de 13%.

BCE analizează dacă UniCredit a acceptat să plătească comisioane prea mari cumpărătorilor

Potrivit unui raport citat de presa italiana, Banca Centrala se va concentra pe comisioanele pe care creditorul ar trebui să le plătească celor doi cumpărători pentru gestionarea creditelor depreciate. Riscul este, de fapt, că aceste comisioane au influențat prețul întregii operațiuni.

BCE ar dori să înțeleagă dacă costul comisioanelor este proporțional cu serviciile care vor oferi cumpărătorilor care sunt chemați la securitizarea creditelor. Pentru a acoperi costurile de cedare ale Npl-urilor, creditorul a făcut o majorare de capital de 13 miliarde de euro.

Unicredit si Banca Centrală Europeană nu au vrut să comenteze știrile, potrivit Bloomberg,

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)