Banca Centrala Europeana a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la minimul record de 0,25%, nivel la care se afla incepand din luna noiembrie, decizia bancii fiind asteptata de analisti. “Consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 0,25%, 0,75% si, respectiv, 0%”, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Mentinerea ratei cheie a fost anticipata de toti cei 51 de economisti consultati de Bloomberg.

Anuntarea deciziei de politica monetara va fi urmata de o conferinta de presa sustinuta de presedintele BCE, Mario Draghi.

Banca Angliei a pastrat, tot joi, rata cheie la minimul record de 0,5%, iar valoarea programului de achizitie de obligatiuni prin care introduce lichiditati in piata financiara, la 375 miliarde de lire sterline. Dobanda de politica monetara a Bancii Angliei se afla la 0,5% din martie 2009.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)