BCE a anunţat joi că va analiza cu atenţie schemele de remunerare din băncile europene, la câteva zile după ce Deutsche Bank a majorat bonusurile acordate angajaţilor, în pofida faptului că a înregistrat pierderi pentru al treilea an consecutiv, transmite AFP.

“Vom examina cu atenţie sistemele de remunerare pentru a vedea dacă sunt conforme cu o gestiune sănătoasă şi prudentă a băncilor”, a declarat joi preşedintele noii agenţii de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene, Daniele Nouy.

BCE vrea să se asigure că regimurile de remunerare existente sunt “conforme cu normele europene definite de Autoritatea bancară europeană (EBA)”, a precizat Nouy, potrivit Agerpres.

Aceste declaraţii intervin la o săptămână după ce prima bancă germană, Deutsche Bank, a anunţat că a majorat de patru ori, până la 2,2 miliarde euro, primele acordate angajaţilor pentru anul 2017, aceasta în pofida faptului că anul trecut a înregistrat pierderi nete de 751 milioane euro.

Bancherii de investiţii de la Deutsche Bank vor primi mai mult de jumătate din valoare totală a bonusurilor, compensaţiile lor variabile urmând să se ridice la 1,42 miliarde euro. De asemenea, numărul angajaţilor Deutsche Bank care au câştigat mai mult de un milion de euro s-a dublat până la 756 anul trecut de la 316 în 2016.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)