Bancile detin colectii de arta mai mari decat cea a Muzeului Luvru. Daca cel mai cunoscut muzeu al lumii insumeaza 35.000 de opere, Deutche Bank are peste 56.000 de piese. Si in Romania bancile comerciale investesc masiv in achizitia de obiecte de arta. BCR a expus miercuri la Muzeul National de Istorie 60 dintre cele 300 de lucrari din colectia proprie. Printre ele nume celebre de la Grigorescu, Ressu pana la Corneliu Baba.

BCR are o bogata colectie de arta interbelica. Selectia lucrarilor a pornit cronologic, de la precursorul artei moderne romanesti, Nicolae Grigorescu, pana la artisti plastici precum Corneliu Baba, Ion tuculescu, Camil Ressu, sau Alexandru Ciucurencu. Lucrarile sunt expuse publicului, dupa 20 de ani, la Muzeul National de Istorie. BCR este prima banca comerciala care isi expune colectia de arta.

Puteti vizita expozitia de arta si numismatica de miercuri pana duminica, pana pe 31 ianuarie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)