Cand exista concurenta este bine. Mai ales pentru client. Pentru ca in piata mai toate bancile care detin in portofolii creditele ipotecare in lei (de ex. Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, CEC Bank, BRD, Carpatica, etc) au un avans de doar 15%, BCR schimba si ea “macazul”. Lupta pentru clientii tot mai putini, reduce si la BCR avansul. Cea mai mare banca locala dupa activele detinute anunta ca reduce avansul minim de la 25% la 15% din pretul locuintei achizitionate, la creditele ipotecare cu dobanda-fixa de 6,25% pe an in primii trei ani de contract. Dobanda de 6,25% este valabila pentru clientii cu istoric bun si care isi incaseaza salariul intr-un cont la BCR.

„Clientii sunt din ce in ce mai interesati de creditele in lei, intelegand avantajele legate de eliminarea riscului valutar“, spune Andrew Gerber (foto), director de management al produselor de retail din BCR.

Clientii care opteaza pentru credite cu dobanda variabila platesc o marja de 2,4% peste Robor la 6 luni, in varianta standard, sau marja de 1,9% daca opteaza pentru virarea salariului in cont. Un client care imprumuta 150.000 de lei (34.000 de euro) pe 30 de ani plateste o rata fixa lunara de 923 de lei in primii trei ani. Suma achitata pana la finalul contractului se ridica la 339.650 de lei, iar dobanda anuala efectiva este de 6,67% pe an.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)