Banca Comerciala Romana a modificat avansul pentru creditele ipotecare / imobiliare acordate in marile orase. Din august, banca a recurs la scaderea avansului minim, de la 35% la 25%, pentru creditele ipotecare Casa Mea. Clientii care isi doresc un imprumut pot accesa produsul BCR cu un avans mai mic, in functie de localitatea in care este situat imobilul ipotecat.

Din august, clientii  BCR pot opta pentru un avans minim de 25% – pentru imobile situate in orasele mari. Orasele vizate de noua schimbare sunt: Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Brasov, Galati, Ploiesti, Oradea, Braila, Arad, Pitesti, Sibiu, Bacau, Targu Mures, Baia Mare, Buzau, Botoşani, Satu Mare sau Bucuresti.

Bancherii au recunoscut ca exista un blocaj in piata creditarii. BCR a recunoscut blocajul. Dupa o luna, banca a decis o scadere a avansului. Doar asa, bancherii spera sa mai atenueze caderea pietei. 

“Este un blocaj in creditare. Daca o banca mare din sistem da doar cateva credite e clar un blocaj in piata”, spunea in luna iunie, Dana Demetrian, vicepresedinte pe retail in cadrul BCR.

“Trebuie sa stabilizam piata” declara Demetrian in iunie. Si BCR asta face!

In 9 mai, BCR anunta cresterea avansului minim, pentru produsul Casa Mea, de la 15% la 35%, din cauza contextului legislativ, mai precis dupa adoptarea legii darii in plata. Tot atunci, banca a scazut perioada de rambursare a creditului, de la 30 ani la 25 ani, perioada valabila si in actualele conditii de acordare a creditelelor imobiliare Casa Mea.

bcr bun
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)