BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) vine in intampinarea nevoilor locative ale clientilor sai prin reducerea dobanzii la creditele intermediare si anticipate acordate in lei si garantate cu ipoteca, de la 6,25% la doar 4,44% pe an, pe toata perioada creditului, pentru solicitarile de credit initiate de clienti dupa 1 februarie 2014.

„In conditiile de piata actuale, venim in intampinarea clientilor care doresc sa investeasca in domeniul locativ cu o reducere de dobanda importanta – la creditele intermediare si anticipate garantate cu ipoteca imobiliara dobanda se reduce de la 6,25% p.a. la 4,44% pe an pe toata perioada creditului, indiferent de tipul de contract. Creditele cu dobanda redusa vor putea fi contractate atat de clientii existenti in portofoliul BCR Banca pentru Locuinte, cat si de clientii noi, care doresc sa isi cumpere o locuinta sau un teren, sa isi renoveze sau sa isi modernizeze locuintele”, a declarat Carmen Schuster, Vicepresedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Produsele BCR Banca pentru Locuinte au marele avantaj ca nu sunt afectate de riscurile valutare si riscurile de crestere a dobanzii, fiind doar in lei si cu dobanda fixa. in plus, clientii nu platesc comision la acordarea creditului si nici in cazul rambursarii anticipate, BCR Banca pentru Locuinte oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiza a creditului, 0 (zero) comision de rambursare anticipata, iar evaluarea imobilului adus in garantie si asigurarea de viata sunt, de asemenea, gratuite.

„in cazul unui credit anticipat pentru modernizarea locuintei, in suma de 45.000 lei, reducerea dobanzii la creditele intermediare si anticipate aduce o reducere de 68 lei a ratei lunare in aceasta etapa a creditului. Astfel, pana in prezent, un client care contracta un credit anticipat de 45.000 lei cu dobanda fixa de 6,25% p.a. pe toata perioada creditului, platea timp de 43 luni o rata lunara a creditului de 257 lei si continua economisirea timp de 37 luni, cu o rata lunara de economisire de 292 lei, pana la repartizarea contractului si transformarea creditului anticipat in credit Bauspar (locativ) pe o perioada de 60 luni, cu dobanda fixa de 5% p.a. si rata lunara de 503 lei. incepand cu 1 februarie, un client care contracteaza un astfel de credit anticipat, de 45.000 lei, cu noua dobanda fixa de 4,44% p.a., va plati timp de 43 luni o rata lunara a creditului de 189 lei si va continua economisirea timp de 37 luni, cu rata lunara de economisire de 292 lei, pana la transformarea creditului anticipat in credit Bauspar (locativ), ale carui conditii raman nemodificate. in perioada derularii creditului anticipat clientul economiseste si obtine toate avantajele contractului de economisire-creditare – dobanda si prima de stat, reprezentand 25% din suma economisita, dar nu mai mult de echivalentul a 250 Euro/an. Suntem convinsi ca aceasta solutie vine in intampinarea clientului si il ajuta sa investeasca in conditii sigure – dobanda fixa, credit in Lei – in domeniul locativ!”, a precizat Carmen Schuster, Vicepresedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Creditele intermediare si anticipate, cu dobanda fixa de 4,44% pe an pe toata perioada pot fi folosite de clientii care doresc sa isi cumpere o locuinta sau un teren, sa isi renoveze, sa isi modernizeze sau sa isi reabiliteze termic locuintele. Clientii incheie la acordarea creditului intermediar sau anticipat si un contract de economisire-creditare. Acesta le asigura la finalizarea contractului de creditare intermediar sau anticipat trecerea in continuare la credit cu dobanda fixa bauspar de numai 5% sau 6% pe an, in functie de tipul produsului ales.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt: Prima garantata de Stat si acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata, dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului si, nu in ultimul rand, siguranta depunerilor – acestea sunt garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, in limita sumei de 100.000 euro, echivalentul in lei. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii, precum si imbunatatirea fondului locativ.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)