BCR si Junior Achievement Romania au premiat castigatorii finalei nationale START! Business cu o bursa de finantare si sustinerea participarii la finala Europe Enterprise Challenge 2012, Skopje. Cele doua companii pilot care au castigat premiile s-au orientat spre rezolvarea unor probleme ale sistemului educational prin produse si servicii originale.

Premiul Investitia Anului, o bursa de 2500 EUR oferita de BCR pentru sprijinirea lansarii afacerii, a fost castigat de Educativo, o echipa formata din studenti ai Universitatii Bucuresti si scolii Nationale de stiinte Politice si Administrative.

Produsul lor  ofera parintilor un pachet de povesti pentru copii diferite de cele traditionale: eroii povestilor Educativo sunt copii la fel ca cei care le citesc, iar aventurile lor se încheie de fiecare data cu un mesaj sau o lectie adaptata la lumea de azi.

[quote_left]NOU: ”Top banci dupa credite si depozite” – o analiza care arata cum isi impart bancile piata creditarii si economisirii. Pentru detalii CLICK AICI[/quote_left]“Proiectul Educativo este un concept nou de povesti educative, cu talc contemporan, segmentate pe varste. Proiectul îsi  propune sa salveze generatiile viitoare de la a mai primi repere eronate despre societate, repere care sa îi duca la imposibilitatea diferentierii realului de fictiv. Dorim sa oferim o viziune noua asupra povestilor, sa împletim armonios etica generatiei de ieri cu pasiunile pentru tehnologice de azi, pentru a educa si forma generatia de maine, iar premiul Investitia Anului 2012 este pentru noi acel ajutor financiar de care aveam mare pentru a putea începe”, spune Cristina Stan, presedintele echipei.

Castigatorii premiului Compania Anului, care vor participa la finala Europe Enterprise Challenge de la Skopje printr-o bursa Junior Achievers sustinuta de BCR, s-au orientat tot spre educatie. Next Steve (realizat de studenti de la Academia de Studii Economice Bucuresti) urmareste sa dezvolte cat mai devreme, de la varsta de 10 – 15 ani, acele abilitati de comunicare, creativitate si motivare de care tinerii vor avea nevoie pentru a deveni “urmatorii” Steve Jobs – profesionisti si antreprenori dedicati valorilor de inovatie si calitate.

Finala Compania Anului START! Business reuneste anual cele mai bune companii pilot, echipe de tineri care învata ce înseamna sa devina antreprenori în mod practic: prin lansarea si testarea pe piata a unui produs sau serviciu real. Fiecare dintre cele 11 echipe finaliste au început acest proces în noiembrie 2011 si au beneficiat de-a lungul anului academic de suportul  consultantilor voluntari BCR.

De asemenea, juriul a acordat premii speciale pentru alte cinci echipe participante:
·    Produsul anului a fost castigat de echipa Unicraft (Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Business) (produse personalizate pentru evenimente)
·    Serviciul anului a fost castigat de echipa Easy Startup (Universitatea Bucuresti) (software de prognoza financiara pentru antreprenori)
·    Cea mai buna idee de afacere a fost castigat de NFC Shop (Academia de Studii Economice din Bucuresti) (produse bazate pe tehnologia NFC)
·    Cea mai buna strategie de marketing a fost castigat de Turist de Week-end (Academia de Studii Economice din Bucuresti) (portal de servicii turistice de weekend)
·    Antreprenoriat în IT a fost castigat de echipa Studento Press (Universitatea Transilvania din Brasov) (revista digitala pentru studenti).

57 de echipe din 22 de universitati s-au înscris în editia 2010 – 2011 a programului START! Business, care ofera studentilor de orice profil experienta unica de a dezvolta si pilota un produs sau serviciu în cadrul unei mini-companii cu clienti si operatiuni reale, pentru a dezvolta încrederea si spiritul necesare reusitei ca antreprenori.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)