Metrorex și Banca Comercială Română au implementat noua soluție de plată cu cardul la 9 stații de metrou din Capitală, în cadrul unui program pilot.

Programul pilot se va derula maximum 3 luni, urmând ca acesta să fie extins ulterior în toate stațiile de metrou.

Sistemul ultra-modern, dezvoltat de BCR, este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces, utilizând tehnologii de integrare de ultimă generație, ceea ce face ca acceptarea la plată și deblocarea porților de acces de la turnicheți să fie extrem de rapidă.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înștiințarea de “Acces liber”.

Prețul călătoriei cu metroul este 2,5 lei și nu presupune comisioane

Costul unei călătorii rămâne același, 2,5 lei, și nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

“Este realmente o bucurie să putem oferi călătărilor noștri, la cea de-a 40-a aniversare a Metroului bucureștean, un sistem de acces inteligent, ca parte integrantă a strategiei noastre de modernizare a condițiilor de exploatare. Metroul este un mijloc de transport rapid, dar noi credem că rapiditatea nu implică numai călătoria în sine, ci tot ceea ce înseamnă experiența cu metroul: de la intrarea în stație și până la sosirea la destinație. Eforturile noastre de îmbunătățire a acestei experiențe vor continua”, a declarat Mariana Miclăuș, Director General Metrorex.

“Un oraș cu adevărat inteligent are nevoie, în mod obligatoriu, de acces simplu și modern la metrou. Soluția a fost construită, implementată și testată de colegii mei din BCR împreună cu echipele tehnice ale Metrorex, fiind rodul unui efort de aproape 12 luni. Suntem mândri să putem contribui la dezvoltarea sistemului de plată contactless, de nivelul unui smart city, la metroul din București”, a declarat Ciprian Nicolae, Manager de Proiect BCR.

“Gradul de bogăție al unui oraș nu se măsoară în numărul de mașini scumpe de pe străzi, ci în numărul persoanelor care preferă să circule cu transportul în comun. Așadar, ne bucurăm că am putut contribui la dezvoltarea unui sistem de plată pe măsura așteptărilor noastre de la un oraș inteligent, care nu numai că va contribui la creșterea calității vieții cetățenilor din București și a celor care ne vizitează, dar va ajuta, totodată, la reducerea nivelului de poluare.”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Soluția propusă de BCR a fost construită având la bază arhitectura de funcționare reglementată de VISA și Mastercard, astfel încât orice card emis oriunde in lume sub însemnele celor două mărci să poata fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Sistemul de plată contactless este disponibil în faza pilot în stațiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 si 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozăvești, fiind accesibil la toate porțile de acces din aceste stații.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)