BCR imbunatateste oferta de creditare pentru antreprenori oferind o solutie de creditare clientilor care nu dispun de garantii materiale suficiente in vederea contractarii unui credit. Astfel, noua solutie se bazeaza pe garantarea in proportie de maxim 80% a creditului de catre FNGCIMM, pentru credite cu o perioada maxima de rambursare de 36 luni si o valoare maxima a creditului de 300.000 lei. Pentru aceste tipuri de credite, clientul nu trebuie sa prezinte alte garantii, in afara celor care fac parte din structura produsului (garantie FNGCIMM si depozit colateral).

„Initiativa raspunde nevoii clientilor care au afaceri bine gestionate si cu potential de crestere, dar care  nu dispun de garantii suficiente in vederea contractarii unui credit, pentru finantarea acestei cresteri. in contextul general al unei cresteri economice lente, dar sustenabila, sprijinirea in acest mod a celui mai dinamic segment de clientela, cel al micilor companii, reprezinta solutia castigatoare pentru toate partile implicate”, a declarat Sorin Mititelu Director executiv, Directia Managementul Segmentelor Retail, BCR.

Aceasta facilitate se aplica in cazul tuturor creditelor operationale de tipul Liniilor de credit sau Credit pentru capitalul de lucru si care au ca destinatie creditarea de ansamblu a activitatii curente. Moneda in care se acorda aceasta facilitate este leul iar costurile sunt cele standard pentru aceste tipuri de credite, dobanziile competitive, pornind de la dobanda de referinta ROBOR 1M/3M plus marja de 4.5%-7.5%, in functie de situatia finanaciara a clientului.

„In plus, BCR este singura banca din sistemul bancar ce ofera un astfel de produs pe un termen atat de mare – 36 de luni – urmarind sustinerea clientilor cu capitalul de lucru necesar, pe o perioada suficienta cresterii si consolidarii afacerilor lor”, a adugat Sorin Mititelu Director executiv, Directia Managementul Segmentelor Retail, BCR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)