BCR a primit fonduri de 487 milioane de lei

Banca Comercială Română anunță că primește, începând din această săptămână, cereri pentru programul Noua Casă. Programul de credit imobiliar Noua Casă înlocuiește Programul Prima Casă, dedicat persoanelor fizice, care îndeplinesc criteriile legale pentru credit și condițiile de eligibilitate impuse de Program și bancă.

BCR oferă creditul Noua Casă cu o dobândă de 2% + IRCC (1,88%) și 0 costuri pentru analiza dosarului. Avansul minim este de 5% pentru locuințe de până la 70.000 euro, echivalent lei, și 15% pentru locuințe cu valori între 70.001 si 140.000 de euro, echivalent lei.

Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat.

Exemplu de calcul Noua Casă BCR:

•Credit: 230.000 RON
•Perioadă: 30 ani
•Dobândă: 3,88% (2% + IRCC), IRCC: 1,88%
•Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA
•Comision de gestiune FNGCIMM – 0,30% anual, calculat la valoarea garanţiei
•Rata lunara: 1.082 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)
•Valoare totală plătibilă: 395.945lei
•Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,11 %

 

Din plafonul total de 1,5 miliarde de lei acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate în programul “Noua Casă”, 487 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 32,5% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvernul României pentru acest program.

Banca Comercială Română s-a alaturat programului „Prima Casă”, transformat recent în “Noua Casă”, încă din 2009. De atunci, 1 din 4 români a ales să își achiziționeze o locuință la BCR prin acest program guvernamental, iar în 2020 1 din 5 români și-a cumpărat o locuință cu finanțare de la BCR. Anul trecut, produsul ipotecar BCR Casa Mea a reprezentat 71% din totalul vânzărilor de credite imobiliare ale băncii. Detalii despre creditul standard ipotecar al BCR găsiți AICI

Mai multe detalii despre condițiile și pașii necesari obținerii creditului Noua Casă BCR sunt disponibile AICI

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)