BCR majoreaza de 2,5 ori discountul de dobanda acordat clientilor care iau credite în lei pentru casa si îsi încaseaza salariul prin BCR, de la 0,2 puncte procentuale la 0,5 puncte procentuale. Reducerea de dobanda se acorda atat clientilor care deja încaseaza salariul la BCR cat si clientilor care decid sa-si vireze salariul la BCR.

Totodata, BCR face un nou pas în directia reducerii dobanzilor la creditele pentru investitii imobiliare în lei, oferind o dobanda de 6,25%/an, fixa pe 3 ani, pentru clientii care dispun de un avans de minim 25% si îsi încaseaza salariul la BCR. Ratele fixe în primii 3 ani ofera clientilor siguranta si permit o buna planificare a cheltuielilor.

„Dorim sa recompensam clientii fideli care aleg sa ia un credit în lei, pentru casa, de la BCR. Acesti clienti beneficiaza de o dobanda de 6,25%/an, fixa pe 3 ani (DAE 6,67%) care, la ora actuala, este printre cele mai atractive de pe piata. Un avantaj major pentru clientii care acceseaza credite în lei este acela ca pot obtine o suma cu pana la 20% mai mare fata de un împrumut în EUR, iar cel mai important aspect pentru clientul care doreste sa achizitioneze o casa este suma pe care o poate împrumuta. În plus în acest moment costul creditului în lei este comparabil cu cel al creditelor în EUR si asta fara a mai pune la socoteala riscul valutar care poate transforma un credit în EUR într-un credit mai scump decat unul în lei”, a declarat Andrew Gerber, Director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Pentru aprobarea financiara a creditului, valabila 90 de zile, clientii au nevoie doar de 3 acte de venit: Adeverinta de Salariu sau Extras de cont, Document din care sa reiasa venitul realizat pe anul anterior si Factura de utilitati (se solicita doar clientilor care nu detin alte credite la BCR sau la alte institutii financiare). Aceasta asigura clientilor nostri confortul necesar gasirii locuintei dorite.

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent în moneda nationala începand din luna Octombrie 2012 si care si-a asumat rolul de formator de piata în ceea ce priveste creditarea în lei.

BCR a venit cu modificari de costuri în vederea sustinerii creditarii în moneda nationala astfel încat sa inlesneasca optiunea naturala a clientului de a alege contractarea unui credit în moneda în care realizeaza veniturile, respectiv LEI versus EUR. Eliminarea riscului valutar conduce la reducerea semnificativa a diferentei dintre costul total al unui credit în EUR si al unui credit acordat în Lei.

Creditul pentru investitii imobiliare CASA MEA BCR ofera posibilitatea clientilor de a cumpara sau construi o locuinta, de a refinanta un credit contractat anterior sau pur si simplu sa modernizeze casa pe care o detin deja, BCR finantand pana la 85% din valoarea garantiilor aduse.

„Totodata, oferim clientilor nostri, gratuit, polita de asigurare facultativa a imobilului pe toata perioada de creditare. Reducerea dobanzii creditelor în lei subliniaza angajamentul BCR pentru creditarea în moneda nationala si consolideaza pozitia BCR ca si principal creditor ipotecar”, a adaugat Andrew Gerber.

BCR accepta o gama larga de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din strainatate, din activitati independente), precum si pana la 3 coplatitori ce pot participa la credit si ofera modalitati flexibile de rambursare, fara a fi necesara deplasarea la banca (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operatiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, banca ofera, contra cost, o asigurare de somaj care ofera o protectie solicitantului în cazul pierderii locului de munca.

“Dobanda fixa pe 3 ani, lipsa comisionului lunar de administrare si inexistenta riscului valutar reprezinta doar cateva din avantajele creditelor pentru investitii imobiliare oferite de BCR. Un alt avantaj il reprezinta, posibilitatea obtinerii de catre client a aprobarii financiare, valabile 90 de zile, oferind în acest fel clientilor siguranta aprobarii creditului si suficient timp pentru gasirea locuintei dorite”, a adaugat Andrew Gerber.

Exemplu de calcul: Pentru un credit în valoare totala de 150.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 6,67% dobanda fixa în primii 3 (trei) ani 6,25%/an si ulterior variabila: 6,45%/an (ROBOR 6 luni + 1,9 %); rata lunara: 923 lei, fixa în primii trei ani; valoare totala platibila: 339.655, cost total credit:189.655 lei. Exemplu valabil în luna iunie 2013 pentru clientii care încaseaza salariul la BCR pentru creditele noi solicitate ce reprezinta cel mult 75% din valoarea garantiei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)