BCR a vandut un portofoliu de credite neperformante in valoare de aproximativ 370 de milioane euro companiilor de recuperare a creantelor EOS Investment Ro si B2Holding. B2Holding a efectuat tranzactia prin intermediul subsidiarei Ultimo Netherlands, in cadrul unui parteneriat egal cu EOS Investment RO (EOS), se arata intr-un comunicat al B2Holding. Portofoliul consta in circa 6.800 de imprumuturi asigurate prin garantii imobiliare si are o valoare nominala de circa 370 de milioane de euro, conform News.ro.

”Achizitia portofoliului este un moment important, dupa preluarea cu succes a DCA in mai 2016. Achizitia pozitioneaza B2Holding pentru crestere si dezvoltare in Romania, care este cea mai mare piasp pentru tranzactii cu credite neperformante din Sud-Estul Europei”, se arata in comunicat.

BCR este cea mai mare banca din Romania in functie de active (14 miliarde de euro). Parteneriatul B2Holding cu EOS pentru portofoliul de credite neperformante al BCR ofera multe beneficii, inclusiv reducerea riscurilor si oportunitatea de a forma o relatie cu un jucator regional major pe piata. B2Holding si EOS vor imparti responsabilitatea administrarii portofoliului de pe pozitii egale, se mai arata in comunicat.
Tranzactia este asteptata sa fie finalizata in decembrie 2016.

B2Holding este un furnizor european important de servicii financiare, specializat in investitii si administrare de imprumuturi neperformante, in special din sectorul bancar, oferind si solutii de colectare a datoriilor unor terte parti. Compania a finalizat recent achizitia firmei bulgare de colectare a creantelor Debt Collection Agency (DCA), cu activitati si in Romania.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)