Incepand cu 1 octombrie 2015, BCR elimina comisioanele de retragere numerar si interogare sold la ATM-urile BCR prin cardurile de debit, platile intrabancare in lei si valuta prin Click 24 si Touch 24Banking, pentru persoane fizice, potrivit unui comunicat de presa remis BankingNews.ro. Noua oferta de cont curent incurajeaza operatiunile prin intermediul canalelor alternative si vine cu o serie de modificari in zona comisioanelor incasate pentru retragerile de numerar de la ghiseu si de la ATM-urile altor banci, dar si pentru platile intra & interbancare la ghiseele bancii.

“Satisfactia clientilor nostri se afla in centrul preocuparilor noastre si de aceea venim cu  aceasta oferta clara, simpla si usor de inteles. Suntem cea mai mare banca din Romania si este parte din misiunea noastra sa incurajam romanii sa foloseasca serviciile financiare in fiecare zi. Mai mult decat atat, ne dorim sa contribuim la schimbarea felului in care clientii fac banking, prin stimularea utilizarii cardurilor de debit si, efectuarii de operatiuni prin Internet Banking. De aceea, am redefinit oferta noastra de cont curent si tranzactii, bazandu-ne pe un principiu simplu: dezvoltarea si reducerea costurilor operatiunilor efectuate prin canale alternative si cresterea costurilor pentru operatiunile la ghiseu. Astfel, clientii nostri vor castiga timp, iar consilierii nostri ii vor ajuta sa ia cele mai bune decizii pe plan financiar”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail & Private Banking, BCR.

Modificarea comisioanelor pentru operatiunile de cont curent este etapa premergatoare lansarii noului cont curent  cu costuri zero si a pachetelor de cont curent, lansare programata pentru inceputul lunii decembrie 2015.

Comisioane eliminate din data de 01.10.2015

Tip operațiune RON/Valuta Comisioane valabile până la30.09.2015 Noile comisioane valabile începând cu 01.10.2015
Comision retragere numerar la ATM BCR pentru cardurile de debit BCR RON 0.25% minim 0.5 RON 0 RON
Comision interogare sold la ATM BCR RON 0.2 RON 0 RON
Valuta 0.10 EUR/ USD 0 EUR
Plați intrabancare prin Internet Banking (Click 24 Banking) RON 2 RON 0 RON
Valuta 0.50 EUR 0 EUR
Înlocuire Token nefuncțional Valuta 10 EUR 0 EUR

 

 

 

 

 

 

Clientii BCR vor beneficia, de o oferta simplificata de pachete de cont curent si de servicii la preturi competitive, iar BCR continua sa optimizeze procesele de deschidere de conturi in unitatile bancare. Astfel, incepand cu luna decembrie a acestui an, un client va putea sa isi deschida un nou cont curent cu card de debit atasat, emis instant, in mai putin de 10 minute.

De-a lungul timpului, gradul de bancarizare al populatiei din Romania a crescut de la 54% in 2008 la 63% in 2015. In ceea ce priveste gradul de utilizare al conturilor curente, daca in 2008 doar 29% dintre romani detineau un card de debit, in 2015 acest grad de utilizare a crescut la peste 51%. Aceste evolutii sustin cresterea  apetitului pentru produsele financiare precum si apropierea treptata a comportamentului romanilor de cel al rezidentilor statelor vest-europene.

Astfel, uniformizarea costurilor pentru cele mai frecvente operatiuni efectuate de clienti (retrageri de numerar, interogarea soldului la ATM-urile BCR si platile prin Internet Banking), cat și lansarea noii oferte si pachete de cont curent sunt parte din strategia BCR de fidelizare si recompensare a propriilor clienti, fiind deopotriva o masura menita sa sustina in continuare cresterea nivelului de utilizare a produselor bancare a intregii populatii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)