Erste il va numi presedinte executiv la BCR pe actualul CEO al bancii detinute de Intesa in Ungaria, Tomas Spurny. Dominic Bruynseels va fi inlocuit din functia de presedinte executiv al BCR de Tomas Spurny, actualul director general al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, si fost director al fondului de investitii PPF, au declarat surse bancare pentru Mediafax. Andreas Treichl, directorul executiv al grupului Erste, care detine BCR, va veni in aceasta saptamâna la Bucuresti pentru a anunta numirea noului CEO.

Spurny si-a inceput cariera in banking la Manufacturers Hanover Trust (New York) si a lucrat ulterior la European American Bank (New York). Intre 1994 si 1999 a activat ca asociat la McKinsey & Company Inc, cu atributii pe consultanta pe servicii financiare pentru clientii din intreaga lume, dupa care a intrat in sistemul bancar din Cehia. Spurny a fost timp de cinci ani presedinte executiv al Vseobecna Uverova Banka, subsidiara Intesa din Slovacia. Cu dubla nationalitate, ceha si americana, Spurny are 46 de ani si s-a ocupat in trecut de restructurarea si privatizarea celei de-a doua banci ca marime din Cehia, preluata de Societe Generale.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)