Incertitudinea legata de situatia din Grecia se face simtita si in Romania. BCR, cea mai mare banca din tara, a suspendat operatiunile de schimb valutar care erau facute prin serviciul de internet banking. Tranzactiile se vor face la cursul de mâine si in functie de situatia din Grecia ar putea aparea diferente semnificative intre valoarea de la momentul operatiunii si cea la care se va face schimbul. BCR nu a anuntat insa clientii de suspendarea acestui serviciu. Intreruperea temporara a iesit la iveala dupa ce mai multi clienti nu au reusit sa faca schimburi valutare online.

Ionut Stanimir, BCR: “Schimburile valutare initiate pe parcursul weekendului au intotdeauna ca data de executare prima zi lucratoare, adica luni. Este mai bine si mai prudent pentru clienti sa astepte ziua de luni, când vor putea face orice tranzactie stiind exact la ce curs se initiaza tranzactia si la ce curs se executa tranzactia”, a declarat Stanimir pentru DigiTV.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)