Banca Comercială Română a încheiat transferul de proprietate al clădirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piața Universului către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, o companie de investiții imobiliare cu sediul în Luxemburg, specializată în active hoteliere și clădiri de birouri de pe anumite piețe europene.

Situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul Oscar Maugsch se învecinează cu principala piață centrală a Bucureștiului, o zonă cu un potențial remarcabil de reamenajare urbană.

BCR a făcut primii pași în a pune patrimoniul arhitectural al clădirii la dispoziția publicului, prin găzduirea a două evenimente culturale importante – Romanian Design Week și Art Safari – în interiorul palatului.

Clădirea a fost construită la începutul secolului XX și este alcătuită din două aripi – Universitate și Toma Caragiu – cu o suprafață totală de aproape 17.000 mp.

Ca parte a contractului de cumpărare, BCR a încheiat un acord de închiriere temporară a spațiului de la parter în care banca operează în prezent una dintre sucursalele sale.

JLL a fost brokerul exclusiv al BCR pentru această tranzacție, în timp ce Special Properties a fost brokerul exclusiv al cumpărătorului.

În aprilie 2019, BCR a scos la vânzare sediul-emblemă pentru bancă. Palatul Oscar Maugsch, construit în 1906, este monument isotric iar prețul vehiculat în piață se ridică la peste 20 de milioane de euro.

Potrivit informațiilor media, clădirea ar putea fi transformată în hotel, iar poziţionarea centrală o face pretabilă pentru o astfel de activitate. Faţă de alte clădiri din centru mai are avantajul că este foarte apropiată de parcarea subterană de la Universitate şi astfel scapă de un mare neajuns al zonei, lipsa spaţiilor pentru maşini.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)