BCR a vandut clientilor sai, pana in prezent, peste 2 tone de aur. Media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate a fost de peste 40 kg de aur / tranzactie si au fost efectuate de divizia de Private banking.

Valoarea celor 2 tone de aur se ridica la o valoare de aproximativ 300 milioane lei.

BCR ofera din anul 2009 clientilor posibilitatea de a trazactiona (vanzare/cumparare) aur financiar (99,99% puritate) sub forma de lingouri si monede de aur pur de diverse marimi si gramaje. Aurul vandut este de cea mai buna calitate si este furnizat de catre Austria Mint, o companie cu o bogata traditie in domeniu si care comercializeaza cu succes aur sub forma de monede si lingouri pentru investitorii din intreaga lume.

“Aurul este un activ care poate fi inclus in portofoliul fiecarui investitor fie ca aur de investitii fie pentru valoarea lui numismatica prin achizitionarea de monezi de aur. Tranzactionam lingouri de diferite marimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vanduta este cea de 1/10 uncie (3.11g) si 1 uncie (31.10g) – Filarmonica. Clientii nostri considera pretul actual al aurului ca find un nivel bun de cumparare. Astfel, volumul tranzactionat de noi in ultimele luni, s-a dublat comparativ cu inceputul acestui an“, a adaugat Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

BCR vinde aur in orice unitate, dar numai pe baza unei comenzi prealabile. Totodata, BCR ofera si serviciul de depozitare pentru aur fizic pentru cantitati de minim 100 g. Aurul pastrat in custodie la BCR poate fi rascumparat ulterior de catre banca, in situatia in care clientul doreste acest lucru. Altfel, aurul Mint Austria din oferta BCR poate fi vandut oriunde in intreaga lume unde se tranzactioneaza metale pretioase.

Toate lingourile vandute de BCR indeplinesc standardul “London Good Delivery”, ce garanteaza calitatea si recunosc monetariei statutul de producator autorizat. Indiferent de marime, fiecare lingou are o puritate de 99.99% sau 24 carate, avand inscriptionate emblema Monetariei Austriece, specificatiile si numarul de serie. Fiecare moneda este batuta din aur cu puritate de 99.99% sau 24 de carate si sunt denumite dupa faimoasa orchestra Viena Filarmonica.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)