Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda Garanti Bank un imprumut de pana la 50 de milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), a corporatiilor de marime medie si a institutiilor din sectorul public romanesc.
Potrivit unui comunicat al BEI remis, miercuri, AGERPRES, imprumutul este dedicat sustinerii companiilor care au un impact pozitiv asupra ratei somajului din Romania.

‘Acordul de imprumut semnat astazi se inscrie in strategia prioritara a BEI de a usura accesul la finantare pe termen lung IMM-urilor si corporatiilor de marime medie, care reprezinta motorul industriei romanesti si care au fost afectate puternic de fragmentarea de pe piata financiara. in colaborare cu Garanti Bank, noul partener al Bancii Europene de Investitii, fondurile BEI vor sprijini in special investitiile realizate in conditii favorabile de catre IMM-uri, consolidand astfel competitivitatea acestui sector economic important’, a declarat Mihai Tanasescu, vicepresedintele BEI responsabil pentru operatiunile de creditare in Romania.

De asemenea, seful Garanti Bank Romania, Ufuk Tandogan, considera ca IMM-urile si corporatiile de marime medie pot contribui semnificativ la redresarea economiei romanesti.

“Impreuna cu BEI, Garanti Bank isi doreste sa ofere IMM-urilor si corporatiilor de marime medie posibilitatea de a creste si de a-si dezvolta afacerile prin intermediul solutiilor de finantare pe termen lung si a parteneriatelor. Avand la dispozitie o solutie de finantare potrivita si sprijin, IMM-urile si corporatiile de marime medie pot contribui semnificativ la redresarea economiei romanesti”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank Romania.

Acordul de imprumut reprezinta prima colaborare dintre BEI si Garanti Bank. Acest imprumut este acordat in baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare in Europa Centrala si de Sud-Est, care este destinat sa imbunatateasca accesul la finantari pe termen lung pentru IMM-urile din Europa, in vederea ameliorarii efectelor crizei financiare.

Garanti Bank are in prezent mai mult de 25.000 de clienti IMM-uri si 3.000 corporate. in 2013, segmentul IMM din portofoliul bancii a avut cea mai mare crestere in ceea ce priveste imprumuturile, cu 17% fata de anul anterior. Fondurile actuale, prin intermediul parteneriatului cu BEI, vor sprijini dezvoltarea si cresterea competitivitatii IMM-urilor si a corporatiilor de marime medie, prin disponibilitatea crescuta a creditelor pe termen lung.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)