Plafonarea comisioanelor interbancare la plata cu cardul va functiona ca o noua piedica pentru procesul de dezvoltare al pietei cardurilor din tara noastra, insa bancile vor cauta solutii pentru a genera cresterea acestui segment de activitate, este de parere Bianca Ionita, Șeful Departamentului Emitere Carduri din cadrul BCR.

Domnia sa a punctat, in cadrul Conferintei ”EU platesc cardul” importanta continuarii promovarii utilizarii cardului ca instrument de plata in orice locatie, indiferent de valoarea produselor sau serviciilor achizitionate.

”Eu o sa-mi pastrez obiceiul de a plati cu cardul cafeaua sau iaurtul pe care le cumpar de la magazin, chiar daca acest lucru nu este privit intotdeauna cu ochi buni de vanzator. De asemenea, atunci trebuie sa-mi achit taxele la Administratia Financiara, ma asez la coada la ghiseul care permite plata cu cardul. Apropo, oare este in regula ca numai la un anumit ghiseu sa fie acceptata plata cu cardul? Asta ii face sa se simta stigmatizati pe cetatenii care vor sa plateasca cu cardul”, a precizat Bianca Ionita la evenimentul organizat de publicatia online www.BankingNews.ro.

”Evolutia numarului de tranzactii si a volumelor tranzactionate prin intermediul cardurilor evidentiaza cresterea nivelului de educatie financiara a clientilor. Este un rezultat al eforturilor depuse de piata bancara in ultimii ani, rezultat care aduce beneficii, atat pentru posesorii de carduri cat si pentru institutiile emitente. Am reușit sa ajungem in punctul in care utilizarea cardului nu mai este intamplatoare, ci un rezultat normal al unei piete in continua transformare, o piata cu clienti educati si informati care inteleg atat beneficiile dar, in acelasi timp, cauta inovatia in orice domeniu, inclusiv cel bancar.”, a subliniat Bianca Ionita.

Oficialul BCR a prezentat, in cadrul conferintei ”EU platesc cu cardul”, cateva imagini sugestive pentru industria cardurilor, printre care o poza ce surprindea tejgheaua unui magazin la este permisa plata cu cardul unde se inghesuiau mai multe POS-uri, sugerand faptul ca la unii comercianti sunt prea multe POS-uri, in timp ce la alte magazine nu se afla niciun POS.

O alta imagine interesanta este prezentarea unui anunt ce trona la ghiseul Administratiei Financiare a Sectorului 5, la care este permisa plata cu cardul. ”Pentru plata cu cardul va rugam bateti in geam”, au scris functionarii pe o coala de hartie, probabil cu intentia clara de a promova utilizarea cardului. 🙂

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)