BNR a fost in repetate randuri criticata ca a negat faptul ca Romania se va confrunta cu o perioada de recesiune, iar criza mondiala nu va afecta Romania in mod direct. Insa astazi BNR, prin reprezentantul sau viceguvernatorul Cristian Popa a lamurit si aceste “greseli de analiza”.

“Era foarte greu pentru noi sa “citim” in decembrie 2008 ca economia se va duce de la +8 la -7. Asta nu am vazut, trebuie sa recunoastem. De-a lungul timpului, in 2009 ne-am dat seama ca recesiunea o sa fie foarte profunda. Norocul a fost ca prognozele pe care le-am facut cu Fondul si Comisia – si care aratau o contractie de -10% – nu s-au indeplinit. Economia a inceput sa se corecteze in 2010 si apoi a venit acel soc al corectiei fiscale”, a declarat viceguvernatorul BNR Cristian Popa la un seminar privind relatia dintre masa monetara si inflatie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)