BNR urmareste cu atentie deciziile care urmeaza sa fie luate in Europa in urmatoarele zile, din cauza crizei elene. Expertii se asteapta la un curs euro-leu caracterizat de volatilitate, iar BNR confirma aceste tendinte. „Mi-e greu sa speculez, dar e simplu de spus ca va fi o volatilitate pe toate piețele”, a declarat la Digi24 purtatorul de cuvant al Bancii Naționale a Romaniei, Dan Suciu.

Intrebat, concret, daca euro va creste sau nu, el a raspuns: „Va pot spune ca va fi o volatilitate, nu cred ca e momentul sa punctam momentul euro-leu pe baza unei singure zile, am avut o zi de deprecieri, dar au urmat cateva aprecieri, intotdeauna deciziile de raportare la o evoluție valutara nu se iau pe timp scurt si nici pe momente de emoție foarte mare”, a subliniat Dan Suciu.

BNR: “economia este capabila sa absoarba anumite socuri care pot aparea”

„Nu avem elemente de ingrijorare. Sigur ca pe termen mediu si lung lucrurile se pot schimba. Noi nu suntem in centrul acestei crize, sigur ca vom fi afectați, daca lucrurile iau amploare si devin mai complicate, suntem in zona secundara, nu suntem in zona euro, suntem o economie care e capabila in acest moment sa perceapa si sa resoarba anumite socuri care pot aparea, pentru ca avem acei indicatori macroeconomici la niveluri rezonabile, foarte bune”, a explicat la Digi24 purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.

Dan Suciu spune ca, dupa referendumul din Grecia, nu se pot imaginea foarte multe scenariiu alternative, dar o reforma a fiscalitații si a cheltuielilor publice grecesti e de neevitat. „Cine spune ca se voteaza impotriva austeritații…imi pare rau, dar austeritatea nu se respinge prin vot, ci prin masuri economice”, a mai punctat purtatorul de cuvant al BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)