În ședința de tranzacționare de luni piața financiară a reacționat îndeosebi la evoluțiile din piețele internaționale,potrivit unei analiza a Băncii Transilvania.

BNR a derulat o nouă operațiune “depo”, în volum de 7.9 miliarde RON (cu 56.5% sub nivelul de săptămâna trecută), pe șapte zile, la o rată de dobândă de 2.25%.

Pe piața monetară ratele de dobândă au scăzut pe scadențele foarte scurte și au cvasistagnat în rest: overnight la 2.10%/2.50%. ROBOR la trei luni s-a consolidat la 2.45%, iar ROBOR la șase luni a scăzut cu un punct bază la 2.57%.

În sfera pieței titlurilor de stat ratele de dobândă au scăzut ușor pe scadențele scurte și s-au consolidat în rest: la 10 ani la 4.545%.

În aprilie statul s-a împrumutat cu 2.7 miliarde RON pe piața internă prin titluri, cu 30.1% sub nivelul programat. Pentru luna mai Ministerul de Finanțe a programat licitații pe piața internă în volum de 3.8 miliarde RON (din care 500 milioane RON prin certificate pe 12 luni).

Cursul EUR/RON a scăzut cu 0.06%, la 4.6589, iar USD/RON s-a depreciat cu 0.30%, la 3.8479, la BNR, potrivit BT Daily.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)