Astăzi, 8 ianuarie 2019, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României s-a întrunit în cadrul primei ședințe de politică monetară din 2020.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis în şedinţa de miercuri menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an.

De asemenea, CA a hotărât menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Decizie BNR este una așteptată pe piața bancară

Într-o analiză macroeconomică din luna decembrie, economistului șef al BT, Andrei Rădulescu, considera că Banca Națională va menține rata de dobândă de referință la 2.50% în 2020.

Potrivit buletinului lunar de analiză a sectorului bancar realizat de BT, BNR va crește dobânda cheie abia în 2021, până la 2,75%.

Mai mult, în analiza macroeconomică din ziua ședinței, analiștii Băncii Transilvania apreciază, din nou, că BNR va menține rata de dobândă și nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în RON și valută ale instituțiilor de credit, pe fondul perspectivelor de convergență a inflației spre țintă și provocărilor din sfera echilibrului macroeconomic.

Comunicatul detaliat va fi prezentat în cadrul unui briefing de presă susţinut de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la ora 15:00.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)