Astăzi, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României se întrunește pentru a doua ședință de politică monetară din 2020. Analiștii Băncii Transilvania se așteptă la menținerea ratei de dobândă și nivelurilor ratelor rezervelor minime obligatorii, potrivit unei analzie macroeconomice a băncii.

Vorbind despre previziunile pentru acest an, analistul Andrei Rădulescu consiera ca pe tot parcurusl anului BNR va menține rata de dobândă de referință la 2.50%.

“Cu toate acestea, ne așteptăm ca Banca Centrală să fie activă pe piața monetară și pe piața valutară în perioada următoare (mai ales dacă climatul din piețele financiare internaționale se va deteriora), în contextul provocărilor din sfera echilibrului macroeconomic (nivelul ridicat al deficitelor gemene).

Potrivit scenariului BT, BNR va crește dobânda cheie abia anul viitor, când aceasta va fi 2,75%.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)