BNR urmează să stabilească limitele de îndatorare, iar discuţiile ar fi început chiar de luni în cadrul consiliului de administraţie. Noul regulament de creditare ar urma să fie aprobat în cel mult două săptămâni şi va stabili, conform unor specialişti apropiaţi BNR, un grad de îndatorare de 40% din venituri, potrivit Stirile ProTV.

Noul regulament se va aplica nu doar băncilor, ci şi societăţilor de leasing şi IFN-urilor, din 1 ianuarie 2019.

Un grad de îndatorare mai mic înseamnă, evident, mai mulţi bani rămaşi pentru alte cheltuieli după ce plătim rata la bancă.

Potrivit unor surse din piață, procentul maxim de îndatorare ar urma să fie diferit pentru primul credit accesat, pentru moneda în care ne împrumutăm, dar si pentru tipul de credit. Schimbările nu se vor aplica împrumuturilor deja accesate,

Regulile nu ar urma însă se se aplice celor cu venituri mai mari, cărora băncile le pot aproba şi un nivel de 70 de procente grad de îndatorare, potrivit Stirile PROTV.ro

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)