“Contaminarea” sistemului bancar autohton de crizele economice venite din Ucraina, Grecia, Rusia, sunt deja luate in calcul de Banca Centrala. Mugur Isarescu a declarat in breefingul de presa ca ar putea exista in impact, de exemplu pentru bancile grecesti prezente in Romania, dar acesta va fi limitat.

BNR are in vedere o eventuala iesire a Greciei din zona euro, ce reprezinta un pericol mare, dar contagiunea la nivel bancar va fi limitata, intrucat este vorba de banci romanesti cu capital grecesc, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

“Grecia este un pericol mare si trebuie avut in vedere si de catre noi, de Romania. Noi, la BNR, deja l-am luat in considerare. Speram sa nu se intample si nu cred ca se va intampla, dar, ca orice institutie serioasa, suntem pregatiti”, a declarat miercuri Isarescu.

Criza din Ucraina – socul la care BNR este atenta, a declarat Mugur Isarescu

“Care este dependenta fata de banca-mama. Domnul Cinteza (Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR – n.r.) daca vede o deteriorare a indicatorilor de solvabilitate, pune mana pe telefon si suna actionarii (…) Sunt banci romanesti, autorizate in intregime de BNR, supravegheate de BNR (…) In cazul bancilor grecesti am vazut un comporatament exemplar si din partea actionarilor, si a managementului si a directiei de supraveghere din Grecia”, a mai spus Isarescu.

Printre marile necunoscute ale acestui an, Isarescu a enumerat si situatia zonei euro, unde inflatia a trecut in teritoriul negativ, fara a fi inca evidenta intrarea intr-o etapa deflationista, iar banca centrala analizeaza impactul unor noi masuri de relaxare monetara.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)