BNR incepe renovarea conacului din comuna Pausesti-Maglasi, judetul Valcea, care a apartinut lui Mihail Oromolu, guvernator al bancii centrale in perioada interbelica, si estimeaza ca va plati pentru acest proiect pana la 10,2 milioane lei (2,3 milioane euro), inclusiv TVA. Conacul, construit in perioada 1915 – 1916, a fost preluat de BNR in anul 2010 de la Finantele Publice Valcea.

Proiectul de consolidare, refunctionalizare si amenajare a Casei Mihail Oromolu va implica, printre altele, lucrari la interiorul si exteriorul cladirii, interventii la imprejmuiri, restaurarea componentelor artistice, realizarea de instalatii noi sau de canalizare, potrivit unui anunt al BNR.
Contractul are o valoare estimata de 8,26 milioane lei, fara TVA si va finantat de banca centrala din fonduri proprii, iar termenul pentru finalizarea lucrarilor a fost stabilit la doi ani de la data atribuirii acordului.

Lucrarile vor fi contractate prin licitatie restransa, criteriile de atribuire fiind pretul ofertei, cu o pondere de 50%, garantia acordata (25%) si termenul de executie (25%). Constructorii interesati de acest proiect pot depune ofertele sau cererile de participare pana la 8 septembrie.

Licentiat in Drept la Paris, Mihail Oromolu a fost magistrat si membru al partidelor Conservator, Conservator Democrat si National Liberal. El a detinut functia de guvernator al BNR in perioada 1 ianuarie 1922 – 31 decembrie 1926, de activitatea sa in aceasta functie fiind legate, printre altele, recuperarea depozitului in aur detinut de BNR la Reichsbank (Banca centrala a Germaniei), incheierea conventiei pentru lichidarea datoriei statului la banca centrala si revenirea statului in actionariatul BNR.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)