Termenul limită pentru transmiterea aplicaţiilor este data de 12 noiembrie 2021.

Banca Națională a României angajează pentru Direcția Statistică patru referenți de specialitate, cu contracte pe durată nedeterminată. Termenul limită pentru transmiterea aplicaţiilor este data de 12 noiembrie 2021. Cele patru joburi disponibile vizează departamentele ”Serviciul procesare date statistice”, ”Serviciul balanță de plăți”, ”Serviciul raportari statistice directe” și ”Serviciul statistică monetară și financiară”.

Atribuţiile principale ale posturilor urmăresc diverse activități în ceea ce privește elaborarea și diseminarea datelor, implementarea cercetărilor statistice și asigurarea asistenței metodologice a personalului din sucursalele/agențiile BNR implicat în realizarea acestora. Totodată, referentul de spacialitate va colabora cu Institutul Național de Statistică și alte instituții publice pentru realizarea obiectivelor specifice de activitate, inclusiv privind valorificarea informațiilor la nivel macroeconomic (analize, studii, alte lucrări). În plus, viitorul angajat se va documenta şi va participa la implementarea cerințelor metodologice în domeniu pe plan internațional, consultând materialele documentare/reglementările emise de organismele Uniunii Europene, Banca Centrală Europeană, EUROSTAT, FMI, Banca Mondială, OECD.

Cerințe de ocupare a posturilor scoase la concurs au în vedere studii superioare absolvite cu examen de licenţă în domeniul științelor economice; experiență profesională de minimum 1 an pe posturi cu studii superioare; cunoștințe de limba engleză – nivel avansat; cunoștințe de operare pe calculator – Microsoft Office, Internet Explorer; studii de masterat finalizate cu dizertație în domeniul științelor economice constituie avantaj. De asemenea, persoanele care doresc să aplice pentru unul dintre posturile amintite trebuie să aibă o se serie de competenţe comportamentale, cum ar fi orientare către performanţă; comunicare eficientă; cooperare; integritate organizaţională și managementul informațiilor.

În vederea depunerii candidaturii pentru un post vacant, candidaţii trebuie să transmită la adresa de e-mail HR.Recrutare@bnro.ro Formularul de aplicare; Curriculum Vitae – model european și Copia actului de identitate. Aplicația și informațiile aferente acesteia sunt analizate de Banca Națională a României, prin prisma respectării condițiilor de ocupare a postului vacant, a documentelor și a termenului de transmitere. Acceptarea sau, după caz, respingerea candidaturii se comunică fiecărui candidat prin e-mail, în maximum 2 zile lucrătoare de la finalul perioadei de depunere a candidaturilor. Informații suplimentare sunt disponibile www.bnr.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)