Patru banci au atras luni de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) imprumuturi de 4,47 miliarde lei ( 1,02 miliarde euro), pentru sapte zile, printr-o licitatie repo, la dobanda de politica monetara de 5,5% pe an. Prin astfel de operatiuni, BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat. Saptamana trecuta, trei banci au imprumutat de la banca centrala 4,9 miliarde lei ( 1,13 miliarde euro), tot printr-o operatiune repo.

Incepand din 17 octombrie, BNR a organizat saptamanal cate o licitatie repo. Dobanzile practicate luni de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se situau la 2,5 – 3%, in scadere fata de nivelul de vineri, de 2,64 – 3,14%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)