BNR a recomandat ca Marfin Bank sa fie vanduta pana la finele lunii septembrie, a declarat directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.”Nu putem sa mentinem o banca al carei actionar majoritar este in lichidare”, a subliniat domnia sa, care a continuat: “Marfin Bank are o lichiditate buna, una dintre cele mai ridicate din sistemul bancar romanesc, dar daca, pe viitor, va fi nevoie de o injectie de capital, nu are cine sa o realizeze”.

“Solicitarea noastra este crearea unei banci cat mai solide, in vederea vanzarii. Daca actualul actionar ar fi fost puternic, nu am fi cerut sa aiba loc aceasta conversie. insa, avand in vedere situatia de fata, conversia este necesara”, sustine seful Supravegherii din BNR, potrivit Bursa.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)