BNR a anuntat lansarea unei noi monede, incepand cu 1 iulie 2015, dedicata implinirii a 10 ani de la denominarea monedei nationale. Moneda va fi din alama si reda inscriptia „ROMANIA”, anul de emisiune „2015”, stema Romaniei si valoarea nominala „50 BANI”, iar in plan secund, in spatele valorii nominale si al stemei, textul inscriptionat continuu, pe 5 randuri, „BNR50”. Reversul monedei prezinta Palatul Vechi al Bancii Nationale a Romaniei, inscriptiile „10 ANI”, „DENOMINAREA MONEDEI NATIONALE” si „2005” – anul denominarii.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:
Valoare nominala: 50 bani;
Metal: alama
Forma: rotunda;
Diametru: 23,75 mm;
Greutate: 6,1 grame;
Grosime la chenar: 1,9 mm;
Calitate: necirculata;
Cant: inscriptionat cu „ROMANIA” de doua ori, cu steluta intre cele doua cuvinte.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 1 000 000 monede.

 

Monedele de circulatie cu caracter comemorativ, cu valoare nominala de 50 bani, vor avea aceleasi caracteristici tehnice cu monedele aflate in prezent in circulatie la cupiura de 50 bani si vor circula in paralel cu acestea.
Punerea in circulatie a monedelor din alama cu caracter comemorativ, dedicate implinirii a 10 ani de la denominarea monedei nationale se va face prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei, cu ocazia efectuarii platilor in numerar catre institutiile de credit/Trezoreria Statului.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)