Analistii Erste si Raiffeisen anticipeaza ca BNR va reduce , in sedinta de joi, 29 martie, dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 5,25%, potrivit unor note prezentate vineri de cele doua banci austriece. In plus , Raiffeisen crede ca Banca Nationala va cobori dobanda si la sedinta din 2 mai, cu inca 0,25 puncte, la 5%, daca situatia de pe pietele externe nu se va deteriora semnificativ .

Erste noteaza ca succesul licitatiei de obligatiuni cu maturitatea la trei ani efectuata joi de Ministerul Finantelor se datoreaza atat asteptarilor investitorilor privind reducerea dobanzii de politica monetara, cat si aprobarii, de catre board-ul FMI, a celui de-al patrulea raport de evaluare a acordului cu Romania.

Raiffeisen afirma ca reducerea dobanzii de politica monetara la sedinta Consiliului de Administratie al BNR de la sfarsitul lunii martie nu va avea efecte semnificative asupra dobanzilor de pe piata interbancara sau randamentelor obligatiunilor de stat, doarece nivelurile actuale din piata reflecta deja aceasta decizie.

BNR a redus dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale de la inceputul acestui an, in sedintele Consiliului de Administratie din ianuarie si februarie. Dobanda cheie este acum la minimul istoric de 5,5%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)