Coroana pe capul acvilei de aur din stema României va reveni în însemnele oficiale, preşedintele Klaus Iohannis promulgând luni proiectul de lege care obligă autorităţile publice să facă această modificare în stemele şi sigiile existente, până la data de 31 decembrie 2018.

Până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora.

Monedele şi bancnotele emise de Banca Naţională a României, anterior datei de 31 decembrie 2018, vor continua să circule şi după această dată, în paralel cu monedele şi bancnotele cu stema nouă.

BNR va începe procesul de tipărire pe monede și bancnote a stemei României, ce include pe capul acvilei o coroană, potrivit noii legi. În tot procesul de retipărire a bancnotelor şi a monedelor cu noua siglă, banii vor putea fi folosiţi în paralel. Schimbarea banilor se va face treptat, prin retragerea naturală a bancnotelor şi monedelor, un proces de durată.

„Această nouă emisiune va fi anunţată la momentul potrivit. Vom anunţa băncile, operatorii economici şi populaţia şă ştie că ambete tipuri de însemne monetare şi cele noi şi cele vechi vor fi valabile în circulaţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)