BRD a primit din partea publicatiei americane Global Finance premiulBest Trade Finance Bank in Romania” in anul 2015, in cadrul competitiei anuale “The World’s Trade Finance Providers 2016”, care ii desemneaza pe cei mai buni furnizori de servicii si produse de trade finance din 84 de tari.

Distinctia confirma importanta pe care BRD o acorda calitatii serviciilor si produselor de trade finance, fie ele clasice (acreditive, scrisori de garantie, incasso, operatiuni de factoring) sau “tailor-made”, adaptate specificului contractelor clientilor.

« Comertul international devine tot mai complex din perspectiva legislatiei diverse, a regulilor tot mai stricte legate de lupta impotriva spalarii banilor si a finantarii terorismului, dar si a riscurilor asociate diverselor piete. Intr-o piata extrem de competitiva, punem accent pe inovatie, pe solutii adaptate nevoilor clientilor nostri si nu in ultimul rând pe implementarea de solutii on-line care sa faciliteze accesul la produsele si serviciile oferite de banca. Apartenenta la grupul Societe Generale si accesul la reteaua internationala a grupului reprezinta avantaje in plus pentru clienti, care faciliteaza activitatea lor de comert international », spune Anca Dogaru, Director adjunct, Global Transaction Banking.

 

BRD va lansa in scurt timp un produs care va permite companiilor care importa din Asia sa obtina termene de plata mai lungi in cadrul unui acreditiv de import, oferind in acelasi timp posibilitatea partenerului-exportator de a incasa contravaloarea acreditivului la vedere. Diversificarea ofertei are in vedere si posibilitatea de a efectua plati in peste 100 de valute fara a detine un cont in valuta respectiva. Clientii bancii isi vor putea plati partenerii externi in moneda lor locala, prin debitarea conturilor curente de EUR si/sau USD deschise la BRD.

BRD reuneste in departamentul Global Transaction Banking 4 linii de business : plati si cash manangement, trade services, banci corespondente si factoring, centre de expertiza dedicate clientilor, de la companii foarte mici la mari companii multinationale si institutii financiare.

Premiul Global Finance pentru activitatea de trade finance completeaza distinctiile obtinute de BRD in factoring. Conform clasamentelor anuale ale Factors Chain International, BRD este cel mai bun factor de import si export din România, si se numara printre cei mai buni factori din lume.

Specializata pe domeniul bancar si pe cel al pietelor financiare, revista Global Finance a fost fondata in 1987 la New York si are peste 50.000 cititori in 180 de tari. Premiile ’’Global Finance” recompenseaza institutiile financiare cele mai performante din diferitele zone ale lumii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)