Revista Global Finance a lansat clasamentului anual al celor mai sigure bănci din lume, ca parte a unui sondaj exclusiv ce va fi publicat în numărul din luna noiembrie 2017.

Revista a desemnat BRD Groupe Société Générale – cea mai sigură bancă din România şi cea de-a şaptea în topul celor mai sigure bănci din Europa Centrală şi de Est, se arata într-un comunicat de presă al băncii.

Este cel de-al patrulea premiu consecutiv «Safest Bank in Romania» pe care BRD îl primeşte de la Global Finance, după distincţiile similare primite în 2014, 2015 şi 2016.

Clasamentul a fost întocmit pe baza unei evaluări a ratingurilor pentru datoria în valută pe termen lung – acordate de Moody’s, Standard & Poor’s şi Fitch – şi a activelor celor mai mari 1000 de bănci din lume.

“Acest premiu vine pentru banca noastră ca o încurajare de a progresa şi a ne îndeplini cât mai bine rolurile: finanţarea economiei, facilitarea tranzacţiilor între actorii economici şi păstrarea în siguranţă a activelor financiare ale clienţilor – particulari sau companii”, a declarat François Bloch, Directorul General al BRD.

pizap.com15057324552531


Înfiinţată în 1987, revista Global Finance este specializată în finanţe şi bănci. Revista americană alcătuieşte în fiecare an clasamente ale performanţelor băncilor şi ale altor furnizori de servicii financiare din toată lumea.

În sondaj regăsim şi cele mai sigure bănci pe regiuni – Africa, Asia, Australasia, Europa Centrală și de Est, America Latină, Orientul Mijlociu, America de Nord și Europa de Vest.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)