Banca Europeana de Investitii (BEI) si BRD au semnat un contract de credit in valoare de 100 milioane euro pentru finantarea proiectelor care contribuie la cresterea ocuparii fortei de munca, imbunatatesc accesul la finantare pe termen mediu si lung pentru companiile romanesti si maresc competitivitatea economiei romanesti. Fondurile BEI vor fi folosite pentru a finanta proiectele promovate de IMM-uri (companii cu pana la 250 de angajati), corporatii medii (cu pana la 3.000 de angajati) si entitati din sectorul public, precum si pe cele ale altor tipuri de agenti economici privati din Romania.

Mihai Tanasescu, Vicepresedintele BEI responsabil cu operatiunile de creditare in Romania, a declarat: “Sprijinirea finantarii proiectelor implementate in special de IMM-uri si corporatiile medii este un obiectiv – cheie al BEI in Romania, pentru ca IMM-urile si sectorul corporatiilor medii reprezinta un motor de crestere si de inovare. Prin cooperarea cu BRD, partener traditional al BEI in Romania, BEI se asigura ca beneficiile creditarii in conditii favorabile ajung la companiile eligibile”.

Acest credit este acordat in cadrul Planului Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale pentru Europa Centrala si de Sud-Est, care se concentreaza pe asigurarea unui acces mai bun la finantare pe termen lung pentru IMM-urile europene, cu scopul de a le ajuta sa depaseasca  efectele crizei financiare. Fondurile vor sprijini cresterea prin incurajarea restructurarii, consolidarii si diversificarii economice, precum si prin imbunatatirea competitivitatii pe termen lung prin facilitarea accesului la credite pe termen lung.

“BRD crede ca Romania este pe drumul cel bun catre regasirea performantei economice si doreste sa sprijine companiile romanesti prin intermediul profesionalismului si implicarii sale in economia reala. Suntem constienti de importanta vitala a IMM-urilor si corporatiilor medii pentru structura economica a tarii si pentru dezvoltarea ei viitoare. De aceea oferim produse adaptate si intreaga noastra expertiza companiilor care doresc sa atinga, prin inovare, performanta in afaceri. Creditarea este de o importanta cruciala pentru o tara care isi doreste sa aiba o crestere semnificativa, iar noi suntem cu siguranta in masura sa contribuim la progresul Romaniei”, a spus Philippe Lhotte, Presedinte – Director General al BRD.

Acest credit este o continuare a colaborarii fructuoase intre BEI si BRD. Incluzand si actualul imprumut, BEI a acordat deja BRD 4 linii de credit cu o valoare totala de 230 milioane EUR. Liniile anterioare au fost consumate in totalitate, fiind alocate beneficiarilor finali, in special IMM-uri.

O parte importanta a creditelor acordate de BEI in Romania este reprezentata de imprumuturi acordate institutiilor financiare pentru a finanta companiile romanesti, in special IMM-uri si corporatii medii. in ultimii cinci ani, BEI a acordat linii de credit in valoare de 800 milioane EUR bancilor si companiilor de leasing din Romania. Reteaua locala de intermediari ai BEI cuprinde 11 institutii financiare active care distribuie fondurile BEI pentru a sprijini economia tarii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)