BRD deține în portofoliu, în cadrul programelor cu garanții guvernamentale, peste 56.000 credite, în valoare de peste 10 miliarde de lei.

BRD Groupe Société Générale reia creditarea în cadrul programului ”Noua Casă”. Banca are la dispoziție, din partea FNGCIMM, un plafon de garantare care permite, într-o primă fază, acordarea de credite în valoare totală de aproximativ 330 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul Programului, banca acordă credite cu o dobândă de IRCC + 2pp, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 66.500 EUR (echivalent în lei) pentru finanțarea unui imobil nou sau vechi, de o valoare maximă de 70.000 EUR, caz în care avansul este de 5%, respectiv de 119.000 EUR (echivalent în lei) pentru finanțarea unui imobil nou cu valoare mai mare de 70.000 EUR, caz în care avansul este de minimum 15%.

Perioada maximă de creditare este de 360 de luni, împrumuturile urmând să finanțeze imobile finalizate, noi sau vechi.
”Continuăm și în acest an implicarea noastră în programul Noua Casă, un program care completează oferta BRD de credite imobiliare. În România există o nevoie mare de finanțare și un spațiu încă semnificativ de creștere în ceea ce privește calitatea locuirii, ceea ce face ca acest program să rămână important pentru piață”, a spus Radu Topliceanu, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităților de retail ale băncii.

BRD este un actor de tradiție în programele de garantare derulate de stat prin intermediul FNGCIMM. Banca a acordat, în 2009, primul credit în cadrul programului Prima Casă. În acest moment, BRD deține în portofoliu, în cadrul programelor cu garanții guvernamentale, peste 56.000 credite, în valoare de peste 10 miliarde de lei.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)