Principalii indicatori financiari ai BRD-Groupe Société Générale la 31 martie 2012, in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS):

* Imbunatatire vizibila a raportului credite/depozite, care se situeaza sub nivelul de 100%;

* Venit net bancar de 767 milioane lei, in crestere cu 6% fata de primul trimestru al anului 2011;

* Efort sustinut concentrat pe imbunatatirea eficientei operationale, care a condus la o scadere cu 2% a cheltuielilor operationale fata de aceeasi perioada a anului trecut;

* Rezultat brut din exploatare de 432 milioane lei, in crestere cu 14% fata de primul trimestru al anului 2011;

* Profitul net este de 83 milioane lei, in scadere cu 39% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul trimestrului I al anului 2011;

* Activitatea operationala si comerciala a bancii a cunoscut o imbunatatire in raport cu aceeasi perioada a anului trecut;

* Totusi, calitatea activelor a continuat sa fie afectata de persistenta unui mediu economic dificil, cu impact direct asupra rezultatului net obtinut la sfarsitul primului trimestru;

Volumul total al creditelor brute acordate clientelei este de 34,3 miliarde lei, cu circa 5% mai mare fata de 31 martie 2011, crestere determinata in special de creditele pentru persoane fizice. Volumul total al depozitelor clientelei inregistra la sfarsitul primului trimestru al anului 2012 o crestere de circa 8,1 % fata de 31 martie 2011, ajungand la 31,6 miliarde lei. in aceste conditii, raportul credite / depozite este de 99,7%, mai bun cu aproximativ 6 puncte procentuale comparativ cu primul trimestru al anului 2011 (106%).

Venitul net bancar al BRD a cunoscut o crestere de aproximativ 6% pe fondul rezistentei veniturilor din comisioane si al unei cresteri a veniturilor nete din dobanzi, rezultat al unui volum de activitate comerciala in crestere. Cheltuielile generale au scazut cu 2% fata de 31 martie 2011, iar coeficientul de exploatare s-a imbunatatit semnificativ, atingand 43,7%, in scadere cu 3,8 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net al BRD aferent primului trimestru este de 83 milioane lei, influentat de mentinerea unui nivel ridicat al costului net al riscului, respectiv 337 milioane lei, in crestere cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Rezultatele primului trimestru reflecta o imbunatatire a activitatii comerciale a bancii, in special in ceea ce priveste domeniul economisirii. Aceasta a condus la imbunatatirea raportului credite/depozite. Speram ca ritmul revenirii economiei catre cresteri mai consistente se va intensifica astfel incat actorii economici sa-si poata desfasura activitatea fara dificultati, iar costul net al riscului sa scada pana la sfarsitul anului”, a declarat Presedintele-Director General al BRD-Groupe Société Générale, Guy Poupet.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)