Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a înțeles, după audierile din şedinţa comună a comisiilor economică şi de buget-finanţe din Senat, că este nevoie de modificări la OUG 114.

“S-ar putea să nu fie perfectă și prin urmare sunt necesare anumite corecți”, afirmă Tăriceanu.

Tăriceanu: Cel mai grav este să fim surzi la anumite semnale care vin din piaţă şi să refuzăm dialogul.

„Ordonanţa (114 – n.r.) s-ar putea să nu fie perfectă şi asta pare să se constate acum, că sunt anumite efecte care nu au fost suficient poate de bine cântărite. Să ştiţi că economia din păcate este o ştiinţă, dar ea nu este întotdeauna o ştiinţă perfect matematică, nu pui necunoscutele în ecuaţie îţi dă rezultatul şi cu asta am încheiat. Vezi de foarte multe ori efectele ca urmare a măsurilor şi cred că cel mai grav este să fim surzi la anumite semnale care vin din piaţă şi să refuzăm dialogul. Cred că este obligaţia noastră prin dialog să vedem ce putem face, eu de exemplu mâine mă voi întâlni cu toate companiile mari din domeniul energiei care şi ele au anumite lucruri pe care doresc să le discute cu noi autorităţile statului pentru a vedea dacă este nevoie sau nu de anumite corecţii”, a declarat la TVR Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a adăugat faptul că ordonanţa a intrat în vigoare pe anumite domenii, urmând ca altele să fie discutate.

„Ordonanţa a intrat în vigoare pe anumite segmente, altele sigur că vor fi discutate, poate în legătură cu ceea ce este de făcut în domeniul bancar, o să ne mai luăm un timp suplimentar. Ministerul de Finanţe lucrează în momentul de faţă în acest comitet de care vă vorbeam înainte cu Banca Naţională pentru a face anumite calcule, evaluări şi poate ar găsi o soluţie mai bună”, a adăugat preşedintele Senatului.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)