Senatorul de Buzau Constantin Popa crede ca a gasit solutia eficienta pentru reducerea evaziunii fiscale. Politicianul vrea eliminarea banilor de hartie si va propune ca toata lumea, inclusiv vanzatoarele de zarzavaturi din piete, sa foloseasca in tranzactiile comerciale numai cardurile bancare.

Senatorul PPDD de Buzau nu-si face probleme in legatura cu posibilitatea ca fiecare comerciant sa detina un aparat de citit carduri. „Cred ca nu este o problema ca fiecare vanzator, ma refer la magazine, dar si la cei care vand, sa zic, in piata, sa aiba un aparat de citit carduri. E cat un telefon mobil. si la tara mai toti batrani au telefoane mobile. Tot asa isi pot face si carduri. Proiectul meu de lege nu este inca definitivat, deoarece vreau sa organizez la Parlament o masa rotunda la care sa participe bancheri, oameni de afaceri, jurnalisti, dar si oameni simpli, tocmai pentru a gasi impreuna o formula sa combatem evaziunea”, spune senatorul Popa.

Senatorul PP-DD nu stie cum se poate aplica o asa aberatie de lege, “deoarece toata lumea are cont bancar si aproape toti romanii au carduri”. Mai mult, senatorul declara ca “ii obligam pe toti sa se doteze cu cititoare si un card”.

Din pacate, senatorul a citit despre Suedia si Israel dar nu a citit mai departe. “Ne ocupam sa dotam pe toata lumea cu POS-uri si pe tanti din piata”, a declarat senatorul “hazliu” la Antena3, fara a ne spune cine va dota si cu ce costuri.

 

Croitoru, BNR: In unele zone suntem in urma cu 100 de ani la dezvoltarea bancara

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a declarat marti ca in Romania eliminarea totala a platilor cu numerar, masura vizata de Israel si alte state, va fi dificila, pentru ca oamenii vor “sa simta banii”.

“Este greu de crezut ca in Romania am putea sa implementam ideea de eliminare a monedei fizice. Lumea ar accepta cu greu aceasta situatie, nu cred ca este un proces care ar putea fi implementat in Romania peste noapte”, a afirmat Croitoru, la o conferinta pe tema inovatiei bancare, intrebat daca Romania ar putea adopta aceasta masura, precum si-a anuntat recent intentia Israelul.

El a aratat ca nu pot exista comparatii intre Romania si Israel din punct de vedere al dezvoltarii, Romania fiind o tara emergenta unde oamenii vor sa vada si sa simta banii.

“Nu cred ca va disparea asa usor (moneda fizica – n.r.) in tarile emergente. in Israel si in alte tari din Asia unde tehnologia este la varf e posibil, in Hong Kong e usor de acceptat ca nu mai e nevoie de cash”, a spus Croitoru.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)