Banca Transilvania continuă să vină cu beneficii pentru clienţi în această perioadă, parte din măsurile de susţinere anunţate la începutul stării de urgenţă, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

După ce în martie şi aprilie persoanele fizice care au card de credit şi sunt la zi cu plata sumei minime lunare au avut zero sume de plată şi zero dobândă, BT oferă în această lună un nou set de facilităţi.

Clienţii care nu au întârzieri la obligaţiile privind cardul beneficiază în luna mai de următoarele:
• Nu trebuie achitată suma minimă de plată pentru creditul pe card.
• Dobânda este la jumătate pentru clienţii care nu au transferat în 1 – 25 mai a.c. pe cardul de credit întreaga contravaloare a creditului folosit până la finalul lui aprilie a.c. Cealaltă jumătate rămâne în seama BT şi, din acest motiv, nu presupune obligaţii viitoare pentru clienţi.

De exemplu, un client care la finalul lunii aprilie a folosit 1.500 de lei din linia de credit, în mod standard ar trebui să alimenteze cardul cu suma de 150 de lei până în data de 25 mai. Dacă de-a lungul lunii mai are utilizat în medie 2.000 de lei din linia de credit, ar datora o dobândă de 40 lei la finalul lunii mai. Dar, datorită facilităţilor anunţate de bancă, clientul beneficiază în luna mai de următoarele: nu trebuie să alimenteze cardul cu suma minimă de 150 lei şi plăteşte dobânda de 20 lei în loc de 40 lei, dacă nu are întârzieri la plata obligaţiilor lunare privind cardul.

În rest, cardul va funcţiona ca până acum:
• Pentru clienţii care în perioada 1 – 25 mai aleg să achite întreaga contravaloare a creditului folosit la finalul lunii aprilie a.c., dobânda pentru luna mai este zero.
• Pentru cei care au realizat tranzacţii în rate, în lunile martie şi aprilie a.c. ratele au fost oprite, iar din aceată lună îşi reiau cursul.

Banca Transilvania are în portofoliu aproape 530.000 de carduri de credit.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)