[dropcap]D[/dropcap]in momentul in care decidem ca avem nevoie de un card de credit, in procesul de alegere a celei mai bune variante trebuie sa devina o preocupare urmatoarele elemente:
* trebuie sa ne informam asupra tuturor functionalitatilor atasate cardului;
* sa aflam care este modul cel mai eficient de utilizare;
* sa alegem o data cat mai apropiata de data la care ne incasam veniturile, pentru plata lunara (pentru comoditate, plata sumelor lunare se poate face prin debitarea directa a unui cont curent deschis la banca emitenta a cardului).

Din punct de vedere al modului de utilizare, trebuie spus ca acest card de credit este o completare a veniturilor lunare. Cel mai bun mod de a-l folosi este pentru plata cumparaturilor de zi cu zi. Pentru cumparaturile de valoare mare, facilitatea de rate fara dobanda reprezinta o posibilitate foarte buna; in felul acesta ne asiguram ca efortul pentru rambursarea lunara nu ne afecteaza dramatic bugetul.

Pentru ca acest card de credit sa nu devina o povara, este important sa ne asiguram:
* ca primim extrasul de cont lunar (raportul de activitate) la adresa de corespondenta indicata;
* ca intelegem termenele de plata, sumele de rambursat – fara sa platim deloc dobanda (daca rambursam intreaga suma folosita in termen de 56 de zile) sau sa platim suma minima datorata;
* sa efectuam in termen plata sumelor datorate, asa cum sunt acestea indicate in extras.

In cazul in care nu primim extrasul de cont lunar, trebuie sa sunam la banca si sa aflam toate informatiile necesare.

Asadar, putem folosi cardul de credit fara sa platim dobanda daca realizam cumparaturi curente care nu depasesc posibilitatile noastre financiare lunare si le achitam in perioada de gratie (56 de zile). Pentru cumparaturile de valoare mare putem apela la  facilitatea de rate fara dobanda si platim rata lunara, fara niciun cost suplimentar.

Material realizat de
Gabriel Chenescu
Manager card de credit, Raiffeisen Bank

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)